Reparaties

JTD voert alle voorkomende reparaties uit aan alle (professionele) merken gereedschappen en machines.

Of het nou gaat om het vervangen van een aansluitsnoer bij een boormachine, of een volledige revisie van een breekhamer, geen klus is te klein of te groot.

Door de grote voorraad onderdelen in de servicebus zijn veel reparaties direct en op locatie uit te voeren. Voor het vernieuwen van een netsnoer, koolborstels, schakelaar, lagers en dergelijke hoeft een machine dus meestal niet meegenomen te worden naar de werkplaats en kan er meteen verder gewerkt worden.

Grotere reparaties en revisies gebeuren in de eigen werkplaats. Er worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt waardoor een hoge kwaliteit van de reparatie gewaarborgd is. Meestal zijn grote reparaties binnen 5 tot 7 werkdagen gereed.

Wat ik bij een reparatie echter het allerbelangrijkste vind is dat dit op een zo goed mogelijke manier gebeurt, zonder daarbij echter onnodige kosten te maken.

Ik ga uit van het principe dat een machine weer moet functioneren zoals hij dat deed voordat de huidige klacht ontstond.

Als voorbeeld een boormachine waar een kogellager in kapot gaat. Als dit kogellager vernieuwd wordt zal de machine weer functioneren zoals U dat gewend was, en dat is meestal prima.

Uiteraard moet het niet zo zijn dat de machine over een week met een andere klacht te maken krijgt, dit zal ik steeds tijdens de reparatie beoordelen.

De kosten voor de reparatie blijven hiermee binnen de perken. Bij importeurs, waar machines vaak ter reparatie worden aangeboden, gaat men vaak uit van het principe dat een machine weer in nieuwstaat retour moet naar de klant, maar dit brengt meestal zodanige kosten met zich mee dat reparatie niet meer economisch verantwoord is.